Slovenské florbalistky deklasovali Kórejčanky 13:0

08.12.2013 Celý región

Brno 8. decembra (TASR) - Slovenské florbalistky vstúpili do svetového šampionátu žien v Brne víťazstvom, keď si presvedčivo poradili s Kórejskou republikou vysoko 13:0.

Najbližšie sa Slovenky predstavia v druhom vystúpení na MS v nedeľu o 13.00 h proti Maďarkám, ktoré v sobotu podľahli Austrálii 7:10.

sumár:

C-skupina:

Kórejská republika - SLOVENSKO 0:13 (0:5, 0:4, 0:4)
Góly: Šponiarová a Sádecká 3, Kadučáková a Hutirová 2, Ďuríková, Ferencová, Košturiaková

hlasy po stretnutí:

Alexandra Ferencová: "Na to, že to bol prvý zápas, tak to bolo dobré. V podstate sme si zvykali na povrch, keď sme tu mali len jeden tréning. Väčšina dievčat zo Slovenska gerflor nepozná. Je známe, že máme odohraných málo medzinárodných zápasov a nie sme tak zohrané ako ostatné tímy. Toto sú pre nás súperi na ktorých sa môžeme zohrať a vyskúšať si veci ktoré nám nejdú. Dnes boli i chyby, ale verím, že sa z nich ponaučíme a bude to už len lepšie a lepšie."

Miroslava Kadučáková: "Prvá tretina bola super. Šli sme do toho, že sa ukážeme v čo najlepšom svetle v úvodnom zápase na MS. Ukázali sme, že to hrať vieme. V prvej tretine sme dali päť gólov. V druhej sme začali hrať trocha viac na seba. Nakoniec sme to zvládli bez inkasovaného gólu a s vysokým rozdielom. Ak nadviažeme na tento výkon a ešte ho vylepšíme, určite zdoláme aj Maďarky vysokým rozdielom.

Austrália - Maďarsko 10:7

Ostatné výsledky:

A-skupina:
Poľsko - Rusko 6:3
Švédsko - Fínsko 8:2

B-skupina:
Česko - Nórsko 6:1
Švajčiarsko - Lotyšsko 6:1

D-skupina:
Nemecko - Kanada 14:0
Japonsko - Dánsko 2:11
 

Vyberte región